VÄLKOMMEN TILL TRAILBYGGARNA AB

Vår vision.

Vi startade Trailbyggarna var att verkligen försöka skapa cykling som är rolig för alla.  Genom vårt egendesignade modulsystem kan man kombinera så att alla från dom yngsta och nybörjare till dom mest erfarna cyklisterna ska hitta sin utmaning. Vi tog med oss detta tänk ut i skogen för att skapa leder där alla ska kunna ha kul på samma led tack vare väl genomtänkta former och alternativspår utan att tumma något på det där flowet som vi tycker är nyckeln till en bra led.

Vi vill kort och gott förmedla våran kunskap från Johans stora erfarenhet av cykel kurser och mångåriga internationella elitkarriär med Charlies passion för cykling och träbyggnationer till att skapa cykling på en ny nivå.

Vi är två barndomsvänner som växt upp med cykling och lagt enormt med tid med spade på dom lokala hopp och lek banorna. Där någonstans lades grunden för den kunskap som vi idag ser som våran absolut största styrka.

Med ett service inriktat tänk hoppas vi kunna hjälpa er som vill utveckla erat cykelområde att skapa en rolig och underhållande cykling utefter just eran målbild. Vi hjälper er från ide till sista spadtag och Slutfört projekt.

Vilka är vi?

Charlie HöglundCEO & Founder
Utbildad snickare med mångårig erfarenhet i branschen och ett gediget intresse för hantverket kring alla möjliga typer av träbyggnationer

Började sin cykelkarriär på lokala dirt banan i unga år och har därefter grävt och lekt cykel hela livet med inslag av Crosscountry tävlingar och har dom senaste åren även tävlat framgångsrikt i sverigecupen i enduro med en 4e plats i Flottsbro 2022 som främsta merit.

Rest genom Sverige och Europa och cyklat på många fina anläggningar och skapat sig en bra bild över vilken typ av cykling som är den absolut roligaste.

Med erfarenhet av byggnationer med hela stockar blir större bro byggnationer och andra trä features riktigt snygga och stabila skapelser som kan plats byggas och anpassas efter platsens behov.

Med hjälp av våra gemensamma kunskaper kring olika träbyggnationer, maskin erfarenheter och kunskaper kring led design och cykling i sin helhet blir ledtiden från ide och problemlösning till färdiga lösningar väldigt effektiv. Vi erbjuder ett helhets koncept.

Johan WidenCTO & Partner
Började tillsammans med Charlie på den lokala ditt banan med hopp och lek och har sedan dess levt ett liv bakom styret på cykeln som tagit honom världen runt tävlandes på landslagsnivå sedan 18 års ålder.

Johan har hunnit med flertalet topp 10 placeringar på Vm och EM med 6e plats på Xce VM 2017 och Sm guld 2016 som främsta meriter. Säsongen 2021 flyttades fokus till enduro och en total 2a plats i sverigecupen och 6a på Sm blev resultatet av det.

Har under flera år bedrivit kurser kring cykelteknik och ledar utbildningar där fokus på att lära ut grunderna inom cykling varit i fokus. Har där igenom skaffat sig en bra bild av vad en nybörjare kan uppskatta för cykling och hela vägen upp till absoluta världseliten.
Utbildad 3år inom fordon anläggning där kunskap och körkort för anläggningsmaskiner och lastbil blev slutresultatet.

Väl berest med sin cykel och sett dom flesta av Europas finaste cykel arenor och njutit av dom mest storslagna platserna från sadeln.

Med hjälp av våra gemensamma kunskaper kring olika träbyggnationer, maskin erfarenheter och kunskaper kring led design och cykling i sin helhet blir ledtiden från ide och problemlösning till färdiga lösningar väldigt effektiv. Vi erbjuder ett helhets koncept.